Κιθάρα

 Κιθάρα 

Πλήθος έρευνες έχουν γίνει για τις επιδράσεις της μουσικής στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες λένε πως τα παιδιά που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, τα πάνε καλύτερα στο σχολείο από κείνα που δεν έχουν επαφή με τη μουσική. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα δείχνουν πως η επαφή με τη μουσική μπορεί να επισπεύσει την ηλικία στην οποία το παιδί θ’ αρχίσει να διαβάζει, να αυξήσει το δείκτη νοημοσύνης του, καθώς και την ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου. 

Στην πραγματικότητα αν υπάρχει ένα πράγμα που θα ‘πρέπει να μάθουμε στη διάρκεια της ζωής μας, αυτό είναι να παίζουμε ένα μουσικό όργανο. Να 5 λόγοι:  Το να παίζουμε ένα μουσικό όργανο μας κάνει πιο έξυπνους, Διδάσκει πειθαρχία, Το να παίζουμε ένα μουσικό όργανο μειώνει το στρες, Αίσθημα επιτυχίας, Το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο είναι διασκέδαση.

Η εκμάθηση της κιθάρας, συμβάλει στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων του παιδιού. Μέσα από το ρεπερτόριο της κλασικής, αλλά και της μοντέρνας μουσικής, μαθαίνουμε όλες τις βασικές τεχνικές για να προχωρήσουμε στον κόσμο της κιθάρας. Παράλληλα, μέσα από την μουσική ανάγνωση, αλλά και την μελέτη του οργάνου, καλλιεργείται και η πειθαρχία, σημαντικό στοιχείο για την ωρίμανση της προσωπικότητας του παιδιού γενικότερα.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο | Δάσκαλος: Γιώργος Πατσιώτης

3o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

booked.net

Επικοινωνία

  Συλλόγος : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

  Σχολείο : 210 98 29 800

  Σχολείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.